Versterk de kwaliteit in de babyopvang

1 oktober 2018

de Gelderlandfabriek Culemborg

Programma

Je bent maandag 1-10-2018 vanaf 9.00u welkom en we starten om 9.30u plenair. We zorgen ervoor dat je de hele dag niks te kort komt, drinken, lunch en tussendoortjes zijn inclusief. Rond 17.00u sluiten we gezamenlijk de dag met humor af.

We hebben een inspirerend programma voor je samengesteld. We hebben toppers van mensen gevraagd om deze dag voor jou zo waardevol mogelijk te maken. Je gaat ervaren hoe jij, ondanks de drukte en gevoel van tijdtekort, vanuit de belevingswereld van de baby’s, de ideale babyopvang creëert waar rust, liefde en volop ontwikkeling heerst.

We hebben plenair een aantal boeiende lezingen, vervolgens leg je jouw route af. In jouw route zitten 2 interactieve sessies, inspiratie-walk en/of een Tipi-talk. Je maakt bij aanmelding een keuze uit de onderstaande thema’s, doordat je een thema kiest kom je op dit onderwerp echt een stap verder. Naast jouw route valt er nog veel meer te beleven. We creëren een mini-bioscoop, expositie, leeshoek en nog veel meer.

De 3 thema’s waaruit je kan kiezen.

Thema 1: Ik voel me opgeladen (2 interactieve sessies over energie & motivatie)

Thema 2: Ik ontwikkel me in een liefdevolle omgeving (2 interactieve sessies over betrokkenheid & ontspanning)

Thema 3: Mijn omgeving daagt me uit om te ontwikkelen (2 interactieve sessies over ontwikkeling & innovatie )

In het programma ruimen wij ook tijd in zodat je kan ontspannen, rustig kan genieten van een cappuccino of even kan napraten met je collega’s, Je hoeft je niet te vervelen, want ook op het StepForward festivalplein valt een hoop te beleven!

Binnenkort wordt het programma van StepFoward congrestival bekend.

Thema 1: Ik voel me opgeladen (energie & motivatie)
Merk je dat jullie zo hard werken, dat je minder energiek bent op het werk, dan eerst? Mag er meer plezier en passie uitgestraald worden op de werkvloer?  Of herken je dat de baby’s veel energie vragen van jou/je team bijvoorbeeld doordat ze veel huilen of moeite hebben met slapen? Dan biedt deze route jou inspiratie en inzichten hoe je oplaadt tijdens het werk en wat baby’s nodig hebben om niet langer moe maar energiek naar huis te gaan.

Thema 2: Ik ontwikkel me in een liefdevolle omgeving (betrokkenheid & ontspanning)
Herken je het werken vanuit de automatische piloot bij jezelf en je team? Zie je veel stressklachten in je team, of wordt er veel geklaagd over hoe druk het is? Mis je saamhorigheid en zijn er regelmatig kleine irritaties tussen collega’s? Merk je dat jij of je collega’s het gevoel hebben dat ze tekortschieten richting de baby’s? Dat het gevoel heerst dat de baby’s niet alle aandacht krijgen die ze het liefst willen geven? Dan past dit thema helemaal bij jou, deze route biedt jou inspiratie en inzichten hoe je meer ontspannen kan werken en een liefdevolle omgeving creëert voor de baby’s en de medewerkers.

Thema 3: Mijn omgeving daagt me uit om te ontwikkelen (ontwikkeling & innovatie )
Gaat ontwikkeling in je team niet vanzelf? Mis jij (in je team) de innerlijke drive om te verbeteren? Ervaar je stilstand in je team? Is je team vooral taakgericht i.p.v. ontwikkelingsgericht? Wordt er bewust pedagogisch gehandeld, en krijgen de baby’s volop ruimte om te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen? Dit thema biedt inspiratie en inzichten wat je kan doen in de omgeving van je collega’s en op de groep om ontwikkeling te prikkelen en de innerlijke drive voor ontwikkeling aan te wakkeren.